مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

اختلالات خواب از رايج‌ترين مشكلاتي هستند كه مي‌تواند براي هريك از ما و در هر سني پيش بيايد. اختلالات خواب به معناي هرگونه مشكلي است كه در جريان عادي خواب پيش مي‌آيد. و باعث مي‌شود تا شما در طول روز احساس خستگي كنيد يا به برنامه‌هاي روزانه‌تان نرسيد. اين مشكلات مي‌تواند بي‌خوابي، پرخوابي، كابوس‌هاي شبانه يا هر چيز ديگري را شامل شود.

 

اختلال در خواب معمولاً به دليل مشكلات روحي و به‌ خصوص اضطراب به وجود مي‌آيند؛ اما مي‌توانند دلايل جسماني هم داشته باشند. دشواري در خواب از هر نوع و به هر دليلي كه باشد مشكلات بسياري را در جريان زندگي روزمره ما ايجاد مي‌كند. به همين خاطر اگر نشانه‌هاي اين اختلال را در خود يا اطرافيان احساس مي‌كنيد بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد. 

منبع: اختلالات خواب در DSM 5

اختلالات خواب چيست؟

 

گاه برخي از عوامل مانع از خواب خوب مي‌شود. و به طور كلي آرامش شما را مختل مي‌كند. عواملي مانند استرس، مشكلات تنفسي، استفاده از داروهاي مختلف و … باعث بروز اين اختلال مي‌شوند. اختلالات خواب انواع مختلفي دارد و معمولا همراه با اختلالات روحي و رواني است. به همين دليل اگر بي خوابي شما كوتاه مدت باشد، همراه با مشكلات زياد نيست. اما اگر به صورت مداوم به اختلالات خواب دچار شده باشيد؛ حتما بايد از يك متخصص كمك بگيريد.

انواع اختلالات خواب

بيماراني كه دچار اختلال خواب مي‌شوند در زمان خوابيدن و بيدار شدن مشكل دارند و يا خواب آن‌ها كيفيت مناسب را ندارد و به همين خاطر در طول روز احساس خستگي مي‌كنند. مهم‌ترين انواع اختلالات خواب عبارتند از:

📌 بي‌خوابي يا اينسومنيا

بي‌خوابي رايج‌ترين نوع اختلالات خواب است. بيماراني كه دچار بي‌خوابي هستند معمولاً ساعت‌ها در رخت خواب مي‌مانند و خوابشان نمي‌برد يا چند ساعت زودتر از زماني كه بايد، بيدار مي‌شوند و ديگر نمي‌توانند بخوابند. بعضي از آن‌ها نيز در زمان خواب‌وبيداري مشكلي ندارند، اما در طول ساعاتي كه خوابند چندين بار بيدار مي‌شوند. همه اين مشكلات باعث مي‌شود كساني كه دچار بي‌خوابي هستند در طول روز به‌شدت احساس خستگي كنند. 

📌 اختلالات خواب | اختلال در چرخه خواب

بيماراني كه دچار اختلالات خواب مي‌شوند در به خواب رفتن يا كيفيت خوابشان مشكلي ندارند. آن‌ها زمان مناسبي به خواب نمي‌روند. براي مثال تمام ساعات شب را بيدارند و اصلاً احساس خستگي نمي‌كنند اما در طول روز 7 يا 8 ساعت مي‌خوابند.

📌 حمله خواب يا ناركولپسي

حمله خواب يكي از اختلالات خواب است. حمله خواب اختلالي است كه باعث مي‌شود بيمار در هر ساعتي از روز به‌طور ناگهاني و بدون اراده به خواب رود. اين حمله ممكن است در هر جايي از خانه گرفته تا محل كار و يا در وسايل حمل‌ و نقل عمومي اتفاق بيفتد. 

📌 اختلالات خواب | فلج خواب

فلج خواب نام يكي از اختلالات خواب است. كه در گذشته به آن بختك گفته مي‌شد. بيماراني كه دچار فلج خواب مي‌شوند در زمان خوابيدن يا بيدار شدن براي مدت كوتاهي احساس مي‌كنند كه توانايي حركت ندارند. در واقع در اين شرايط علي‌ رغم اينكه مغز بيدار است اما عضلات بدن توانايي هيچ فعاليتي ندارند.

📌 كابوس‌هاي شبانه

كابوس‌ها نام يكي از اختلالات خواب است كه به معناي خواب‌هاي پر استرس و ترسناكي هستند. كه گاهي اوقات حتي باعث مي‌شوند شما از خواب بيدار شويد. همه ما حداقل يك‌ بار در طول زندگي تجربه ديدن كابوس را داشته‌ايم. اما اختلال كابوس زماني است كه تعداد اين كابوس‌ها و يا شدت اضطراب آن‌ها به ميزاني باشد كه مشكلاتي را براي فرد ايجاد كند.

📌 اختلالات خواب | پاراسومنيا يا خواب پريشي

پاراسومنيا به مجموعه‌اي از رفتارهاي غير عادي در زمان خواب گفته مي‌شود كه شناخته شده‌ ترين آن‌ها راه رفتن در خواب است. به‌ غير از راه رفتن، صحبت كردن يا دندان‌ قروچه كردن هم از اين دسته به شمار مي‌آيند. بعضي از متخصصين معتقدند كابوس ديدن هم مي‌تواند يكي از انواع پاراسومنيا باشد. بنابراين يكي از انواع اختلالات خواب، خواب پريشي است.

📌 مشكلات تنفسي يا آپنه خواب

مشكلات تنفسي يكي از اختلالات خواب است كه گاهي باعث مي‌شود زماني كه بيمار خواب است اكسيژن‌ رساني به بدن با مشكل مواجه شود. در اين شرايط بيمار براي چند ثانيه از خواب بيدار خواهد شد تا اكسيژن‌ رساني به حالت طبيعي برگردد. كساني كه در خواب دچار مشكلات تنفسي مي‌شوند معمولاً در طول شب يا فرداي آن از بيداري‌هاي خود چيزي به ياد نمي‌آورند. اما يكي از نشانه‌هاي بيداري شبانه احساس خستگي است كه در طول روز باقي مي‌ماند.

📌 اختلالات خواب | سندرم پاي بي‌قرار

كساني كه دچار سندرم پاي بي‌قرار هستند هنگام خواب احساس مي‌كنند جانوري روي پايشان حركت مي‌كند. يا احساساتي مثل مورمور شدن، سرد و گرم شدن و ناراحتي را در پاهاي خود احساس مي‌كنند. سندرم پاي بي قرار از ديگر انواع اختلالات خواب است.

📌 اختلال پرخوابي

يكي از انواع اختلالات خواب، اختلال پر خوابي است. در اين اختلال فرد به صورت مداوم خواب آلوده است. و هميشه به سوي خوابيدن گرايش دارد. عواملي مانند افسردگي، وراثت، ضربه به سر و … در بروز اين اختلال دخيل هستند.

علائم اختلالات خواب

❌ خستگي روزانه

❌ خواب ماندن

❌حركت غير معمول يا ساير تجربيات هنگام خواب

❌ تحريك‌ پذيري يا اضطراب

❌ اصرار شديد به چرت زدن در طول روز

❌افزايش وزن

❌ تغييرات ناخواسته در برنامه خواب يا بيداري شما

❌ عملكرد ضعيف در محل كار يا مدرسه

❌الگوهاي تنفسي غير معمول

❌ عدم تمركز

❌ اصرارهاي غير معمول يا ناخوشايند براي حركت هنگام خوابيدن

❌افسردگي

دلايل اختلال خواب

اختلالات خواب به دلايل مختلفي به وجود مي‌آيند. و برخي از اين دلايل است كه باعث بروز اختلالات خواب مي‌شود. در اين بخش مقاله راجع به دلايل اختلالات خواب توضيح داده ايم.

🟡 افسردگي و اضطراب

ناراحتي‌هاي روحي به‌خصوص اضطراب و افسردگي دليل بسياري از اختلالات خواب هستند. اين بيماري‌ها باعث ايجاد تغييراتي در مواد شيميايي مغز مانند سروتونين مي‌شوند. به‌علاوه افكار منفي و نگراني‌هايي را در ذهن بيمار ايجاد مي‌كنند كه توانايي خواب راحت را از او مي‌گيرد. 

🟢 سبك زندگي اشتباه از علل اختلالات خواب

سبك زندگي اشتباه از دلايل بروز اختلالات خواب است. شيفت‌هاي كاري شبانه، عادت به شب‌ نشيني، درس خواندن در شب يا مصرف چاي و كافئين قبل از خواب از جمله عادت‌هاي اشتباهي هستند كه باعث بي‌خوابي مي‌شوند. اين مشكلات در بيشتر اوقات اختلال در چرخه خواب را ايجاد مي‌كنند.

🟠 مشكلات تنفسي

بسياري از اختلالات خواب به دليل مشكلات تنفسي ايجاد مي‌شوند. آلرژي‌هاي فصلي يا سرماخوردگي‌ها مي‌توانند اختلالات تنفسي را افزايش دهند. در اين شرايط همان‌طور كه راجع‌به آپنه تنفسي گفتيم بيمار در طول شب بارها از خواب بيدار مي‌شود و در‌نتيجه در طول روز احساس خستگي مي‌كند.

🟤 استفاده از داروها يا سوء مصرف مواد مخدر

مصرف دارو يكي از دلايل بروز اختلالات خواب است. بعضي از داروها به‌ خصوص داروهايي كه براي كنترل اضطراب و افسردگي استفاده مي‌شوند مي‌تواند باعث افزايش يا كاهش ساعت‌هاي خواب شود. بعضي از انواع مواد مخدر مانند شيشه يا قرص‌هاي اكس نيز نياز بدن به خواب را كاهش مي‌دهند. توجه داشته باشيد كه براي قطع مصرف دارو يا مخدر بايد اين كار را زير نظر متخصص انجام دهيد. و از قطع ناگهاني داروها خودداري كنيد.

🟣 درد مزمن

يكي از دلايل بروز اختلالات خواب، درد مزمن است. معمولا درد مزمن مانع از خواب مي‌شود و حتي فرد را از خواب بيدار مي‌كند. دردهاي مزمن شامل كمر درد، سر درد، بيماري التهابي روده، سندرم خستگي، آرتروز و فيبروميالژيا مي‌شود.

🔴 ژنتيك

گاهي دليل بروز اختلالات خواب، ژنتيك است. در اين شرايط يكي از اقوام نزديك فرد به اختلال خواب دچار است كه باعث بروز اختلال در بستگان خود مي‌شود.

تشخيص اختلالات خواب

 

اگر شب‌ها به‌ راحتي نمي‌توانيد بخوابيد يا در طول روز احساس خستگي مي‌كنيد بهتر است راجع به اين موضوع از يك متخصص كمك بگيريد. متخصصين از روش‌هاي مختلفي براي تشخيص اختلالات خواب استفاده مي‌كنند. در اين بخش مقاله راجع به تشخيص اختلالات خواب توضيح داده ايم.

🔶 تست خواب يا پلي‌ سومنوگرافي

اولين قدم در بررسي اختلالات خواب استفاده از اين تست است. در اين روش مسائل مختلفي مثل سطح اكسيژن خون يا امواج مغزي در طول خواب مورد بررسي قرار مي‌گيرند تا مشخص شود كه بيمار در چه قسمتي دچار اختلال است.

🔶 نوار مغزي يا الكتروانسفالوگرام

نوار مغزي دستگاهي است كه در بيداري جريان الكتريكي مغز را مورد بررسي قرار مي‌دهد و اگر در بخشي از اين جريان مشكل وجود داشته باشد به‌خوبي در اين روش قابل‌ مشاهده است. متخصصين با استفاده از اين روش و با توجه به منطقه‌اي كه دچار مشكل شده است براي درمان اختلالات خواب تصميم مي‌گيرند.

🔶 آزمايش خون

اين روش به متخصص كمك مي‌كند تا بعضي از مشكلات و دلايل زمينه‌اي كه مي‌تواند باعث بروز اختلالات خواب شود را موردبررسي قرار دهد. از آزمايش خون بيشتر براي بررسي حملات خواب استفاده مي‌شود.

🔶 نقشه مغزي يا QEEG

پزشكان با كمك نقشه مغزي مي‌توانند اختلالات خواب را تشخيص دهند. در اين نوع تشخيص با كمك امواج خواب در نقاط مختلف مغز، نشان داده خواهد شد كه فرد به اين اختلال دچار شده است.

درمان اختلال خواب

اختلالات خواب به روش هاي مختلفي مانند روان درماني، دارو درماني و … به وجود مي‌آيند. كه در اين بخش مقاله راجع به درمان اختلالات خواب توضيح داده ايم.

🔻 روان‌ درماني

بيشتر اختلالات خواب به دليل مشكلات روحي مثل اضطراب يا افسردگي اتفاق مي‌افتند. به‌همين‌خاطر بهتر است براي درمان مشكلات خواب ابتدا به يك روانشناس مراجعه كنيد. اگر روانشناس احساس كند كه مشكلات شما به دليل ناراحتي‌هاي روحي ايجاد شده براي درمان آن‌ها به شما كمك خواهد كرد.

گاهي اوقات مشكلاتي مثل سبك زندگي اشتباه باعث اختلالات خواب مي‌شوند. براي مثال ممكن است فعاليت‎‌هاي ذهني مهمي را در ساعت‌هاي قبل از خواب انجام دهيد. در اين مواقع درمانگر كمك مي‌كند تا دلايل مشكلات خود را پيدا و برطرف كنيد.

🔻 دارودرماني

گاهي اوقات شدت اختلالات خواب يا مزمن شدن آن‌ها باعث مي‌شود درمانگر احساس كند به غير از روان‌درماني بايد از داروها نيز استفاده كرد. براي درمان اختلالات خواب معمولا از داروهاي ضد اضطراب يا افسردگي استفاده مي‌شود. در استفاده از داروها بهتر است به اين نكته توجه داشته باشيد كه دارو معمولا نمي‌تواند مشكل شما را كاملا برطرف كند و با قطع استفاده از دارو احتمالا مشكلات شما باز خواهند گشت. به‌همين‌خاطر بهتر است در كنار استفاده از داروها جلسات روان‌درماني را هم جدي بگيريد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله مطلع شده ايد، اختلالات خواب به دلايل مختلفي بروز پيدا مي‌كند. كه اگر فرد تحت درمان قرار نگيرد، با مشكلات فراواني مواجه خواهد شد. به همين دليل براي درمان حتما از متخصص كمك بگيريد. و هرچه سريعتر جلوي اين اختلال را بگيريد تا زندگي شما را مختل نكند. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات خواب مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

چه درماني براي بي‌خوابي وجود دارد؟

گاهي اوقات بي‌خوابي به دليل مشكلات روحي مانند اضطراب و افسردگي اتفاق افتاده است و بايد اين مشكلات را درمان كرد. بعضي مواقع هم سبك زندگي اشتباه باعث بروز اختلالات خواب مي‌شود كه بايد آن‌ها را اصلاح كرد. ممكن است درمانگر از بعضي داروهاي ضد اضطراب يا افسردگي هم براي درمان بي‌خوابي استفاده كند.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/1  ] [ ۰۶ ] [ newmiind ] [ ]

اختلالات خواب از رايج‌ترين مشكلاتي هستند كه مي‌تواند براي هريك از ما و در هر سني پيش بيايد. اختلالات خواب به معناي هرگونه مشكلي است كه در جريان عادي خواب پيش مي‌آيد و باعث مي‌شود تا شما در طول روز احساس خستگي كنيد يا به برنامه‌هاي روزانه‌تان نرسيد. اين مشكلات مي‌تواند بي‌خوابي، پرخوابي، كابوس‌هاي شبانه يا هر چيز ديگري را شامل شود. اختلالات خواب معمولاً به دليل مشكلات روحي و به‌خصوص اضطراب به وجود مي‌آيند اما مي‌توانند دلايل جسماني هم داشته باشند. دشواري در خواب از هر نوع و به هر دليلي كه باشد مشكلات بسياري را در جريان زندگي روزمره ما ايجاد مي‌كند. به همين خاطر اگر نشانه‌هاي اين اختلال را در خود يا اطرافيان احساس مي‌كنيد بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد.

منبع : اختلالات خواب در DSM 5

انواع اختلالات خواب

بيماراني كه دچار اختلال خواب مي‌شوند در زمان خوابيدن و بيدار شدن مشكل دارند و يا خواب آن‌ها كيفيت مناسب را ندارد و به همين خاطر در طول روز احساس خستگي مي‌كنند. مهم‌ترين انواع اختلالات خواب عبارتند از:

بي‌خوابي يا اينسومنيا

بي‌خوابي رايج‌ترين اختلال خواب است. بيماراني كه دچار بي‌خوابي هستند معمولاً ساعت‌ها در رخت خواب مي‌مانند و خوابشان نمي‌برد يا چند ساعت زودتر از زماني كه بايد، بيدار مي‌شوند و ديگر نمي‌توانند بخوابند. بعضي از آن‌ها نيز در زمان خواب‌وبيداري مشكلي ندارند، اما در طول ساعاتي كه خوابند چندين بار بيدار مي‌شوند. همه اين مشكلات باعث مي‌شود كساني كه دچار بي‌خوابي هستند در طول روز به‌شدت احساس خستگي كنند.

اختلالات خواب | اختلال در چرخه خواب

بيماراني كه دچار اختلال در چرخه خواب مي‌شوند در به خواب رفتن يا كيفيت خوابشان مشكلي ندارند. آن‌ها زمان مناسبي به خواب نمي‌روند. براي مثال تمام ساعات شب را بيدارند و اصلاً احساس خستگي نمي‌كنند اما در طول روز 7 يا 8 ساعت مي‌خوابند.

حمله خواب يا ناركولپسي

حمله خواب اختلالي است كه باعث مي‌شود بيمار در هر ساعتي از روز به‌طور ناگهاني و بدون اراده به خواب رود. اين حمله ممكن است در هر جايي از خانه گرفته تا محل كار و يا در وسايل حمل‌ونقل عمومي اتفاق بيفتد.

اختلالات خواب | فلج خواب

فلج خواب نام اختلالي است كه در گذشته به آن بختك گفته مي‌شد. بيماراني كه دچار فلج خواب مي‌شوند در زمان خوابيدن يا بيدار شدن براي مدت كوتاهي احساس مي‌كنند كه توانايي حركت ندارند. درواقع در اين شرايط علي‌رغم اينكه مغز بيدار است اما عضلات بدن توانايي هيچ فعاليتي ندارند.

كابوس‌هاي شبانه

كابوس‌ها به معناي خواب‌هاي پراسترس و ترسناكي هستند كه گاهي اوقات حتي باعث مي‌شوند شما از خواب بيدار شويد. همه ما حداقل يك‌بار در طول زندگي تجربه ديدن كابوس را داشته‌ايم اما اختلال كابوس زماني است كه تعداد اين كابوس‌ها و يا شدت اضطراب آن‌ها به ميزاني باشد كه مشكلاتي را براي فرد ايجاد كند.

اختلالات خواب | پاراسومنيا يا خواب پريشي

پاراسومنيا به مجموعه‌اي از رفتارهاي غيرعادي در زمان خواب گفته مي‌شود كه شناخته شده‌ترين آن‌ها راه رفتن در خواب است. به‌غيراز راه رفتن، صحبت كردن يا دندان‌قروچه كردن هم از اين دسته به شمار مي‌آيند. بعضي از متخصصين معتقدند كابوس ديدن هم مي‌تواند يكي از انواع پاراسومنيا باشد.

مشكلات تنفسي يا آپنه خواب

مشكلات تنفسي گاهي باعث مي‌شود زماني كه بيمار خواب است اكسيژن‌رساني به بدن با مشكل مواجه شود. در اين شرايط بيمار براي چند ثانيه از خواب بيدار خواهد شد تا اكسيژن‌رساني به حالت طبيعي برگردد. كساني كه در خواب دچار مشكلات تنفسي مي‌شوند معمولاً در طول شب يا فرداي آن از بيداري‌هاي خود چيزي به ياد نمي‌آورند اما يكي از نشانه‌هاي بيداري شبانه احساس خستگي است كه در طول روز باقي مي‌ماند.

اختلالات خواب | سندرم پاي بي‌قرار

كساني كه دچار سندرم پاي بي‌قرار هستند هنگام خواب احساس مي‌كنند جانوري روي پايشان حركت مي‌كند يا احساساتي مثل مورمور شدن، سرد و گرم شدن و ناراحتي را در پاهاي خود احساس مي‌كنند.

دلايل اختلال خواب

افسردگي و اضطراب

ناراحتي‌هاي روحي به‌خصوص اضطراب و افسردگي دليل بسياري از اختلالات خواب هستند. اين بيماري‌ها باعث ايجاد تغييراتي در مواد شيميايي مغز مانند سروتونين مي‌شوند. به‌علاوه افكار منفي و نگراني‌هايي را در ذهن بيمار ايجاد مي‌كنند كه توانايي خواب راحت را از او مي‌گيرد. براي آشنايي بيشتر ارتباط بي خوابي و افسردگي كليك كنيد.

سبك زندگي اشتباه از علل اختلالات خواب

شيفت‌هاي كاري شبانه، عادت به شب‌نشيني، درس خواندن در شب يا مصرف چاي و كافئين قبل از خواب ازجمله عادت‌هاي اشتباهي هستند كه باعث بي‌خوابي مي‌شوند. اين مشكلات در بيشتر اوقات اختلال در چرخه خواب را ايجاد مي‌كنند.

مشكلات تنفسي

بسياري از اختلالات خواب به دليل مشكلات تنفسي ايجاد مي‌شوند. آلرژي‌هاي فصلي يا سرماخوردگي‌ها مي‌توانند اختلالات تنفسي را افزايش دهند. در اين شرايط همان‌طور كه راجع‌به آپنه تنفسي گفتيم بيمار در طول شب بارها از خواب بيدار مي‌شود و در‌نتيجه در طول روز احساس خستگي مي‌كند.

استفاده از داروها يا سوءمصرف مواد مخدر

بعضي از داروها به‌خصوص داروهايي كه براي كنترل اضطراب و افسردگي استفاده مي‌شوند مي‌تواند باعث افزايش يا كاهش ساعت‌هاي خواب شود. بعضي از انواع مواد مخدر مانند شيشه يا قرص‌هاي اكس نيز نياز بدن به خواب را كاهش مي‌دهند. توجه داشته باشيد كه براي قطع مصرف دارو يا مخدر بايد اين كار را زيرنظر متخصص انجام دهيد و از قطع ناگهاني داروها خودداري كنيد.

تشخيص اختلالات خواب

اگر شب‌ها به‌راحتي نمي‌توانيد بخوابيد يا در طول روز احساس خستگي مي‌كنيد بهتر است راجع به اين موضوع از يك متخصص كمك بگيريد. متخصصين از روش‌هاي مختلفي براي تشخيص اختلالات خواب استفاده مي‌كنند

تست خواب يا پلي‌سومنوگرافي

اولين قدم در بررسي اختلالات خواب استفاده از اين تست است. در اين روش مسائل مختلفي مثل سطح اكسيژن خون يا امواج مغزي در طول خواب موردبررسي قرار مي‌گيرند تا مشخص شود كه بيمار در چه قسمتي دچار اختلال است.

نوار مغزي يا الكتروانسفالوگرام

نوار مغزي دستگاهي است كه در بيداري جريان الكتريكي مغز را موردبررسي قرار مي‌دهد و اگر در بخشي از اين جريان مشكل وجود داشته باشد به‌خوبي در اين روش قابل‌مشاهده است. متخصصين با استفاده از اين روش و با توجه به منطقه‌اي كه دچار مشكل شده است براي درمان اختلالات خواب تصميم مي‌گيرند.

آزمايش خون

اين روش به متخصص كمك مي‌كند تا بعضي از مشكلات و دلايل زمينه‌اي كه مي‌تواند باعث بروز اختلالات خواب شود را موردبررسي قرار دهد. از آزمايش خون بيشتر براي بررسي حملات خواب استفاده مي‌شود.

درمان اختلال خواب

روان‌درماني

بيشتر اختلالات خواب به دليل مشكلات روحي مثل اضطراب يا افسردگي اتفاق مي‌افتند. به‌همين‌خاطر بهتر است براي درمان مشكلات خواب ابتدا به يك روانشناس مراجعه كنيد. اگر روانشناس احساس كند كه مشكلات شما به دليل ناراحتي‌هاي روحي ايجاد شده براي درمان آن‌ها به شما كمك خواهد كرد.

گاهي اوقات مشكلاتي مثل سبك زندگي اشتباه باعث اختلالات خواب مي‌شوند. براي مثال ممكن است فعاليت‎‌هاي ذهني مهمي را در ساعت‌هاي قبل از خواب انجام دهيد. در اين مواقع درمانگر كمك مي‌كند تا دلايل مشكلات خود را پيدا و برطرف كنيد.

دارودرماني

گاهي اوقات شدت اختلالات خواب يا مزمن شدن آن‌ها باعث مي‌شود درمانگر احساس كند به غير از روان‌درماني بايد از داروها نيز استفاده كرد. براي درمان اختلالات خواب معمولا از داروهاي ضداضطراب يا افسردگي استفاده مي‌شود. در استفاده از داروها بهتر است به اين نكته توجه داشته باشيد كه دارو معمولا نمي‌تواند مشكل شما را كاملا برطرف كند و با قطع استفاده از دارو احتمالا مشكلات شما بازخواهند گشت. به‌همين‌خاطر بهتر است در كنار استفاده از داروها جلسات روان‌درماني را هم جدي بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

چه درماني براي بي‌خوابي وجود دارد؟

گاهي اوقات بي‌خوابي به دليل مشكلات روحي مانند اضطراب و افسردگي اتفاق افتاده است و بايد اين مشكلات را درمان كرد. بعضي مواقع هم سبك زندگي اشتباه باعث بروز اختلالات خواب مي‌شود كه بايد آن‌ها را اصلاح كرد. ممكن است درمانگر از بعضي داروهاي ضد اضطراب يا افسردگي هم براي درمان بي‌خوابي استفاده كند.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : اختلالات خواب در DSM 5

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/28  ] [ ۲۰ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب